Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα νέα του σχολικού κήπου

Από τις 26 Φεβρουαρίου λειτουργούμε στην τάξη μας σπορείο με σκοπό να δημιουργήσουμε φυτά που θα τα μεταφυτεύσουμε στον σχολικό μας κήπο, όταν ζεστάνει περισσότερο ο καιρός.

Ένας καλός μας φίλος - γεωπόνος μας προμήθευσε σποράκια από διάφορα λαχανικά (ντομάτες, αγγουριές, κολοκυθιές, φασολιές, πιπεριές για γεμιστά και για τηγάνι και μελιτζάνες).
Σε κάθε γλαστράκι σπείραμε 2 με 3 σποράκια και τα τοποθετήσαμε σε τέτοιο σημείο που να τα βλέπει ο ήλιος. Την τέταρτη μόλις μέρα οι πρώτοι βλαστοί έκαναν την εμφάνισή τους!
Την ενδέκατη μέρα τα περισσότερα φυτά μας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αναπτύσσονται αρμονικά. Απομένουν μόνο οι πιπεριές, αλλά δε θα αργήσουν κι αυτές. 


Ταυτόχρονα, στον σχολικό μας κήπο διαμορφώσαμε έναν ακόμη χώρο και φυτέψαμε εποχιακά λαχανικά. Με μόλις 5 € προμηθευτήκαμε 50 φυντανάκια (μαρούλι κοινό, μαρούλι κόκκινο, σαλάτα σγουρή, καρότο και παντζάρι) και σε ένα μήνα περίπου περιμένουμε τη σοδειά μας!

Βέβαια, δεν ξεχνάμε τα αρωματικά μας βότανα και πολύ συχνά κατεβαίνουμε στον κήπο για να τα περιποιηθούμε και να τα καθαρίσουμε από τα αγριόχορτα.






1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια από την κ. Βίκυ Ιππέκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης
    http://perdipethess.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή